Kivo-Helmond
       Gezonde vers vlees- en brokvoeding voor hond en kat.                                       Vraag via "contact" een GRATIS proefpakket !       Wij zien ons genoodzaakt U te waarschuwen voor de landelijke bezorgdiensten van welk merk dan ook.  Kwaliteit en veiligheid van het verse product gaan snel achteruit                           

Voedingsadvies voor de hond:

Hier vindt u een algemeen voedingsadvies. Wij weten als geen ander dat elke hond verschillend is, dus houdt zelf goed in de gaten hoe uw hond op de voeding reageert en ga niet altijd uit van het algemene voedingsadvies. Wij willen u graag helpen. Daarom kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt bellen voor advies of even langskomen met uw trouwe viervoeter. Dan bespreken we samen wat het beste is!

Waarom groenten voor de hond?

De hond behoort tot de carnivoren. In de natuur jagen zij echter op grote herbivoren waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond. Er zitten simpelweg stoffen in die niet in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur.

  • Het advies is 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij te geven.
  • Bijvoorbeeld: uw hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij.
  • De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.De groenteworsten zijn er per 250 gram. Doordat ze gegaard zijn blijven ze 6 dagen houdbaar in de koelkast.


Hoeveelheid per dag?

Puppy tot ca. 12 mnd:

VERS VLEES  40 tot 50 gr per kilo lichaamsgewicht.

DROOGVOER 30 gr per kilo lichaamsgewicht

Dit zijn de voorgeschreven richtlijnen per dag*.

Volwassen honden:

VERS VLEES  20 tot 30 gr per kilo lichaamsgewicht.

DROOGVOER 20 gr per kilo lichaamsgewicht

Dit zijn de voorgeschreven richtlijnen per dag*.

Honden op leeftijd:

VERS VLEES  15 tot 20 gr per kilo lichaamsgewicht.

DROOGVOER 17 gr per kilo lichaamsgewicht

Dit zijn de voorgeschreven richtlijnen per dag*.*Bovenstaande richtlijnen willen niet zeggen dat elke hond dezelfde behoefte heeft. Wanneer uw hond aankomt of afvalt dan kunt u daar zelf op inspelen door minder of meer te geven.